Hoppa till sidans innehåll

SBF-tävlingar


För att deltaga i tävlingar sanktionerade av Svenska Brottningsförbundet krävs att brottaren har tävlingslicens. Förutom att utgöra en registrering innehåller den också en försäkring. I LAS bekostar klubben licensavgiften för de aktiva brottarna.


En viktig skillnad mot nybörjartävlingen är att viktgränserna i de flesta fall tillämpas strikt och att brottaren måste lära sig att anpassa sin vikt till klassen som han eller hon ska tävla i. En annan märkbar skillnad är att brottaren är utslagen vid två förluster om klassen avgörs med två pooler.

Här pågår förändringar inom sporten och SBF har uppmuntrat arrangörer av mindre tävlingar att testa modeller i stil med de som används i nybörjartävlingar.

För knattarna finns fortfarande vissa begränsningar vad gäller kasten men för de äldre ungdomarna gäller samma regler som för seniorer bortsett från den kortare matchtiden. Detta ställer krav på att brottaren har hunnit träna en längre tid och samlat på sig tillräckliga kunskaper.

I licenstävlingar möts brottare från olika delar av landet. Här brukar ibland klubbar från grannländerna Norge, Danmark och Finland vara med. De största tävlingarna för ungdomar är Lilla Mälarcupen i Västerås, Soft Touch Open i Göteborg och FT-cupen i Falköping. LAS egen tävling heter Vänercupen och går normalt i slutet av januari eller i början av februari. I några tävlingar finns alla ålderskategorier från knattar upp till seniorer.

LAS står för transporten när klubbens brottare åker på licenstävlingar. Anhöriga som vill titta på får åka på egen hand.

Tävlingsprogram 2018-2019

Uppdaterad: 17 JUN 2018 22:47 Skribent: Göran Berglund

20152016-Huvudspons-sida1

 

 

 

Postadress:
Lidköpings AS - Brottning
Hallgatan 1
53152 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051021282
E-post: lasbrottning@hotmail...

Se all info