Hoppa till sidans innehåll

Skaraborgsserien


Skaraborgsserien består av träningstävlingar med deltagare från klubbarna i Skaraborg samt Huskvarna, Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Liknande nybörjarserier finns runt om i landet. Syftet är att lära sig gå matcher.

Reglerna är i viss mån anpassade till att brottarna är oerfarna. Olika bakåtkast är inte tillåtna och perioderna kan vara något kortare. Viktklasserna och ålderkategorierna är inte strikta utan anpassas till deltagarna i den aktuella tävlingen. Brottarna blir inte utslagna efter två förluster utan alla möter alla i viktklassen oavsett antalet deltagare för att få så mycket matchträning som möjligt. Numera sker invägning hos klubbarna innan anmälan. Därmed kan lottningen göras klar i förväg och tävlingarna kan avgöras snabbare.

Tränarna i nybörjargruppen bedömer tillsammans med brottaren och dennes föräldrar när det är dags att börja tävla. Brottaren måste först lära sig de grundläggande greppen och reglerna samt ha övat upp en viss styrka, smidighet och koordination. Det kan ta mycket olika tid från individ till individ. Det är också viktigt att brottaren känner sig mentalt redo för att prova tävlingsmomentet.

Klubben står inte för transport till tävlingarna i Skaraborgsserien utan det är något som brottarnas föräldrar får dela ansvaret för.

En säsong i Skaraborgsserien brukar bestå av 7-8 tävlingar. Ibland samarrangeras tävlingar med andra nybörjarserier.

LAS licensierar alla brottare redan när de börjar i Skaraborgsserien.

Skaraborgsserien 2020-2021

Avsikten med nybörjartävlingarna är att brottaren ska lära sig att gå matcher.
Den som inte tävlar flitigt kan aldrig bli en bra brottare.

Uppdaterad: 17 JUN 2018 22:47 Skribent: Göran Berglund

20152016-Huvudspons-sida1

 

 

 

Postadress:
Lidköpings AS - Brottning
Hallgatan 1
53152 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051021282
E-post: lasbrottning@hotmail...

Se all info