Hoppa till sidans innehåll

Åtta matchvinster och två medaljer i Skåne

09 OKT 2017 16:38
De fyra LAS-brottarna på Öresundsträffen i Helsingborg vann sammanlagt åtta matcher och kom hem med två medaljer.
  • Skapad: 09 OKT 2017 16:38

Till följd av en del skador och sjukdomar blev det i år endast fyra LAS-brottare som kom till start i stortävlingen Öresundsträffen i Helsingborg.

Bäst gick det för Ida Boxe som i flickor yngre 39 kilo (den yngsta kategorin indelades i fria viktklasser) som vann tre av sina fyra matcher utan att tappa poäng.

I det som skulle visa sig bli guldmatchen mot Märtha Joelsson, BK Velo, förlorade dock Ida på fall vid poängställningen 4–5. Hon blev därmed silvermedaljör.

Den andra medaljen togs av Emil Treijner i knattar 52 kilo (även här fri indelning). Emil vann en av sina tre matcher vilket räckte till en tredjeplats.

I pojkar 47 kilo med 18 deltagare inledde Carl Boxe strålande med två fallvinster, båda vid poängställningen 8–0. Sedan väntade två svårare motståndare men Carl lyckades i alla fall ta fyra poäng av blivande tvåan Hugo Jörgensen, Bjuvs BK, innan han hamnade på fall.

Till slut placerade sig Carl Boxe på nionde plats i klassen.

Även Aminollah Safari i ungdom 69 kilo vann två av sina matcher och kom därmed på en fin femteplats i en klass med hela 20 deltagare. Han tog även fyra poäng av slutsegraren Christoffer Dahlén, Enköping, som till slut ändå besegrade LAS-brottaren på teknisk överlägsenhet.

Öresundsträffen samlade 605 deltagare från 89 klubbar.

Öresundsträffen 2017 (TR)

Skribent: Göran Berglund
Epost: Adressen Gömd

20152016-Huvudspons-sida1

Dina-Grupplogga

 

 

Postadress:
Lidköpings AS - Brottning
Hallgatan 1
53152 Lidköping

Kontakt:
Tel: 051021282
E-post: This is a mailto link

Se all info