Avslutade med medaljer i Solacupen - Lidköpings AS - Brottning - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Avslutade med medaljer i Solacupen

2017-05-09 12:17
Fem av våra ungdomar avslutade säsongen med att brottas fristil i Solacupen. För två av dem blev det guldmedaljer i Karlstad.
  • Uppdaterad: 2018-06-16 12:06

Solacupen 2017

Ida Boxe och Sixten Ottosson, längst fram, vann sina klasser i Solacupen medan Emil Treijner och Carl Boxe återvände med silvermedaljer. Även Edgar Ahnström deltog.

Solacupen i Karlstad har fått ett rejält uppsving på senare år och slog i anmälningstaket med 200 deltagare. Till slut var det 176 brottare som vägde in.

Ida Boxe gjorde processen kort med de tre motståndarna i flickor yngre 38 kilo. Samtliga besegrades på fall och i ett fall räckte det med sju sekunders brottning innan saken var klar.

Sixten Ottosson fick en betydligt snårigare väg mot segern i knattar 38 kilo. Han inledde nämligen med förlust i första matchen som Harry Eriksson, Västerås, efter avslutad förstaperiod hade vunnit på teknisk överlägsenhet.

Men Sixten laddade om och vann sina tre återstående matcher. Mot Axel Fägersten, Hallsberg, blev det en odiskutabel fallseger efter dryga minuten men mot Liam Granat, Uddevalla, låg LAS-brottaren under på poäng när han efter 3.07 vann på fall.

Eftersom Harry Eriksson hade förlorat två av sina efterföljande matcher på fall innebar den knappa poängsegern med 18–15 mot Viktor Malmkvist, Västerås, att Sixten Ottosson vann den minst sagt jämna klassen.

I knattar 53 kilo kom endast två brottare till start och Emil Treijner gick tre matcher mot Jonathan Holm Hjelm, Uddevalla. Den mer rutinerade Jonathan vann samtliga på teknisk överlägsenhet även om Emil i en av matcherna stretade emot tills det bara återstod dryga minuten av matchtiden.

För Carl Boxe krävdes bara 96 sekunders brottning för att vinna sin pool efter tre snabba fallsegrar i pojkar 47 kilo. I finalen väntade Linus Öberg, Väsby, och där var det Carl som snöpligt fick sträcka vapen redan efter 21 sekunder.

I samma klass hamnade Edgar Ahnström i den andra poolen och förlorade båda matcherna till motståndare som vann på teknisk överlägsenhet, däribland slutsegraren Linus Öberg.

Solacupen var den sista tävlingen för säsongen för LAS barn- och ungdomsbrottare som nu gör ett tävlingsuppehåll med undantag för några som ska vara med på fristils-SM i Borås i början av juli.

Solacupen 2017 (TR)

Skribent: Göran Berglund
Epost: Adressen Gömd

20152016-Huvudspons-sida1

Dina-Grupplogga

 

 

Postadress:
Lidköpings AS - Brottning
Hallgatan 1
53152 Lidköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info